Brettshaping

Er kroppen klar for høstens brettseiling?

Solen skinner, det er perfekte vindforhold og du nærmest flyr bortover vannet. Ingenting er som å være i full kontroll over brettet når vinden tar tak i seilet under perfekte forhold. I en slik situasjon er det mye som skal fungere optimalt for å sikre den deilige flyten der alt er i perfekt balanse. Kroppens fysiske tilstand er en viktig del av den perfekte balansen.

Godt grunnarbeid gir en god sesong

Grunnlaget for en god sesong legges gjennom hele året. Både styrke- og kondisjonstrening bør være på planen. Sterk kjernemuskulatur i mage og rygg sørger for at du holder balansen på brettet. Styrke i armer og bein holder kontroll på seilet og kroppen på plass. Målrettet trening før sesongen kan være nøkkelen til gode resultater. Sist, men ikke minst, er det viktig at rygg, nakke og hofter er myke og fungerer som de skal.

Hjelp er ikke vanskelig å finne

Hvis du kjenner mer på vonde ledd og muskler enn på god form, er det nå det kan være lurt å finne din hjelp på nettet. En god kiropraktor eller osteopat kan gjøre underverker med en kranglete rygg. Etter en behandling eller to kan det være du føler deg flere år yngre og nærmere toppformen en noen gang.